9/5/10

Ανάρτηση-Σχόλιο του ftse στο Tvxs.#314597 στο θέμα: Η στραβά πάνε τα spread ή στραβά αρμενίζουμε, του Στέλιου Κούλογλου (10/04/2010 - 01:16)


Το χρέος είναι δεδομένο και μετρημένο. Για να λειτουργήσουμε σαν κράτος και να πληρώσουμε τις δόσεις μας, τα λεφτά από τα προβλεπόμενα έσοδα δεν μας φτάνουν και πρέπει να δανειστούμε επιπλέον χρήματα. Άρα θα αυξήσουμε το χρέος. Άρα θέμα χρόνου πότε θα ζητήσουμε καινούργια δανεικά. Το άμεσο φάρμακο είναι λοιπόν η μείωση των δημόσιων δαπανών που αφορούν τη μισθοδοσία (γιατί μας λένε εκεί υπάρχουν ζεστά χρήματα που μπορούμε να εξοικονομίσουμε άμεσα και να καλύψουμε τις άμεσες δανειακές μας ανάγκες). Αρα τους "μεγάλους" μισθούς του δημοσίου τους μειώνουμε. Δηλαδή μειώνουμε ταυτόχρονα τα έσοδα από φόρους άμεσους και έμεσους για το κράτος. Δηλαδή μειώνουμε ακόμη περισσότερο τα προβλεπόμενα έσοδα του δημοσίου , όταν την ίδια στιγμή είπαμε ότι αυξάνονται οι ανάγκες μας για δανεικά που θα πληρώνουν τους τόκους των δανεικών μας κ.ο.κ.. Όλοι γνωρίζουμε ότι λεφτά υπάρχουν στην κοινωνία μας. Όμορφα σπίτια, αυτοκίνητα, καταθέσεις. Κι' όμως, κανείς δεν τολμάει να σκεφτεί την εφαρμογή του προφανούς σε κάθε ορθολογική κοινωνία. Το πολύ απλό "πόθεν έσχες". Τεκμήριο το αυτοκίνητο 1.400 κυβικών και από όλο τον κόσμο αποδεκτό. Κανείς δεν λέει μα είναι παλιό, μα το κέρδισα στην τηλεόραση, μα μου το χάρισε ένας γκόμενος-γκόμενα για τα ταλέντα μου. Ο δικηγόρος λοιπόν των 20 ετών στο επάγγελμα η ο γιατρός των 25 ετών, γιατί να μην έχει τεκμήριο τουλάχιστον 35.000Ευρώ, το μισθό ενός στελέχους της δημόσιας διοίκησης? Μα είναι χαζός και δεν έχει δουλειά, είναι βλάκας κλπ. Μα και το αυτοκίνητο είπαμε μου το χάρισαν. Γιατί δεν ελέγχονται οι έφοροι και οι οικογένειές τους, οι διευθυντές του ΙΚΑ και της πολεοδομίας κλπ. κλπ. Να δείς πως δεν χρειάζεται να κόψεις δραχμή από κανένα εργαζόμενο τίμια. Πιάσε τους απατεώνες και θα εκπλαγής από το χρήμα. Οι τράπεζες και η τράπεζα της Ελλάδας μαζί με τον ΣΔΟΕ, γνωρίζουν όλες τις κινήσεις των λογαριασμών. Ελέγχουν κάθε κατάθεση (Θεωρητικά), άνω των 10.000 Ευρώ και κάθε διακίνηση σε λογαριασμό άνω των 5.000ευρώ από το 2002, κατ' απαίτηση της συνθήκης ΣΑΙΓΚΕΝ. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις την ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων οκ. Γιατί δεν ελέγχεις το πόθεν έσχες αυτών των λογαριασμών που μετέφεραν τα 10-15 δις λοιπόν και να τους κόψεις το κώλο? Γιατί δεν ζητάνε από τον πρώην Κωστάκη να τους πεί πού έκανε δωρεά τις 22.000 μετοχές της κατασκευαστικής του (Πρωθυπουργός που έδινε στον εαυτό του δημόσια έργα και κανείς δεν έβγαλε μιλιά), αν πλήρωσε φόρο δωρεάς, αν έγινε οφ σορ εταιρεία κλπ. (Να γιατί ο Παυλίδης κουνούσε το δάχτυλό του και ο Βουλγαράκης θεωρεί λογικό νεμόμενος σαν κοτσαμπάσης την εξουσία, να έχει σε λίγα χρόνια καμιά 60ριά σπίτια σε οφ σορ). Δεν άλλαξε τίποτα 200 χρόνια κοτσαμπάσικου κράτους θα αλλάξει τώρα? 

Λίγο, λίγο λοιπόν, ο καθένας από εμάς οδηγείται στην χρεοκοπία.Η χώρα μόνο δεν πρέπει να χρεοκοπίσει για να ξεπληρώσει τα δάνεια στις τράπεζες, στην ολότητά τους. Με διαχειριστή το ΔΝΤ θα πεθάνει ένα μέρος των Ελλήνων, θα οδηγηθεί το μεγαλύτερο στην εξαθλίωση και είτε αυτό θα κρατήσει πολλά χρόνια έτσι, η και κάποια στιγμή θα χρεοκοπίσει επίσημα. Γιατί λοιπόν δεν δίνουμε τώρα την λύση με χρεοκοπία, αφού διάθεση για να πιαστουν τα λαμόγια δεν υπάρχει? Ναι με χρεοκοπία μπάς και γλυτώσουν κάτι τα παιδιά μας με μία επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας. Είμαστε ήδη χρεοκοπημένη χώρα. Ποιός δεν θέλει να ακούσει για χρεοκοπία? Αυτός που με λαμογιές έχει φτιάξει ένα απόθεμα, που τον κάνει να πιστεύει ότι θα αντέξει η και θα επωφελιθεί αυγαταίνοντας την περιουσία του με τα σκοτωμένα σε λίγο ακίνητα? Αυτός που νέμεται την εξουσία και δεν θέλει να εγκαταλείψει το ωραίο σύστημα εναλλαγής χαλίφη στην εξουσία? Μα όσοι ανήκουν σε ένα 20-25% του πληθισμού που είναι η υπήρξαν λαμόγια δεν το θέλει. Το υπόλοιπο 75-80% τι έχει να χάσει? τα χαμένα ήδη? έστω και αν νομίζει οτι δεν θα πέσει στο δικό του κεφάλι ο ουρανός αλλά στου διπλανού του. Οτι θα συμβεί ένα θαύμα που θα σώσει αυτόν και όχι τον διπλανό του? Μόνο ένα σοκ χρεοκοπίας θα μπορέσει να βάλει καινούργιες βάσεις και κανόνες σε αυτό το προτεκτοράτο. Μόνο τότε οι βλάκες που αποτελούν αυτό το λαό μπορεί ενδεχόμενα να φτιάξουν κάτι καινούργιο (Σύμφωνοι ουτοπικό). Μέ το σοκ αυτό μπορεί να ενδιαφερθούν οι ''πολίτες'' για τα κοινά ορθολογικά, έστω και εάν ποτέ δεν διδάχθηκαν τον ορθό λόγο. Τότε μόνο και μέσα από ένα τέτοιο σοκ μπορεί να εγκλωβιστούν τα κοτσαμπασάκια-λαμόγια, στην όποια προσπάθεια προσαρμογής τους στις νέες συνθήκες ανασύνταξης της κοινωνίας. Τότε να δείς πως θα σφίξει ο κώλος Γερμανών και Σια με τα 70-45-35 κλπ δις αέρα που θα τους μείνουν στα χέρια, μαζί με τα παράγωγά τους. Τότε θα δείτε το τρέμουλο των λαμογιών μπροστά σε καταστάσεις που δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν όπως ξέρουν, με τον απλοικό τρόπο του λαδώματος (Μην νομίζετε ότι όλοι αυτοί είναι ιδιαίτερα ευφυείς, ιδιαίτερα θρασείς είναι και κάτοχοι εξουσίας. Χωρίς τον "ιδρώτα" τους από τις λαμογιές που γνωρίζουν να κάνουν, να δείτε κλάμα.). 
Αλλά μην ανησυχείτε αυτά δεν γίνονται.Είναι ονειρικά. Και οι ντόπιες εξουσίες που είναι δωτές, κάνουν ότι τους λένε για να μην δυσκολεύουν τους εντολείς τους και ο "Λαός" αμνοί που βελάζουν μονο όταν μυρίζονται το αίμα των δικών τους και σωπαίνουν την φλυαρία τους μόνο στή σφαγή. Και μέχρι να φτάσει στην Σιωπή του ο αμνός, μη ορθολογιζόμενος μιας καί αμνός, θεωρεί ότι ο δικός του κοτσαμπάσης θα τον σφάξει πιο προσεκτικά (Ξέρεις η ελπίδα, το μπαστούνι του βλάκα ντέ!!!). Καληνύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου